^
^
Recent Featured Videos and Articles | Eastern “Orthodoxy” Exposed | Why Hell Must Be Eternal | The Antichrist Identified! | What Fake Christians Get Wrong About Ephesians | Why So Many Can't Believe | “Magicians” Prove A Spiritual World Exists | Amazing Evidence For God | News Links |
Vatican II “Catholic” Church Exposed | Steps To Convert | Outside The Church There Is No Salvation | E-Exchanges | The Holy Rosary | Padre Pio | Traditional Catholic Issues And Groups | Help Save Souls: Donate |
Sacrosanctum Concilium – Constitutie van Vaticanum II over de Heilige Liturgie
Sacrosanctum Concilium is de constitutie van Vaticanum II over de heilige liturgie. Het is de oorzaak van de ongelooflijke veranderingen in de Mis en de andere sacramenten na Vaticanum II.
"Mis" na Vaticanum II
Deze ongelooflijke veranderingen zullen uitgebreider in het volgende deel van dit boek worden behandeld, dat over 'De Liturgische Revolutie' gaat. Wat met Sacrosanctum Concilium begon, maakte Paulus VI af door de traditionele Latijnse mis af te schaffen en te vervangen door een ongeldige protestantse dienst waarnaar verwezen wordt als de Nieuwe Mis of de Novus Ordo Missae (de Nieuwe Misorde). Alleen al de "Nieuwe Mis" was er de oorzaak van dat miljoenen mensen de Kerk de rug toe keerden.
Nog een "Mis" na Vaticanum II
Paulus VI veranderde ook de ritussen [ceremonies] van alle zeven sacramenten van de Kerk, waarbij hij ingrijpende veranderingen doorvoerde, die de sacramenten van het Heilig Oliesel, het Vormsel en de Priesterwijding mogelijk ongeldig maken. Maar het begon allemaal met de Constitutie van Vaticanum II, Sacrosanctum Concilium.
De revolutionaire bedoelingen van Vaticanum II komen duidelijk tot uiting in Sacrosanctum Concilium.
Ja, de duivel kon niet wachten de kostbare liturgische erfenis van de Katholieke Kerk te vernietigen met behulp van de ketters in Vaticanum II. Hij streefde ernaar om zo weinig mogelijk van de Traditie over te laten. En dat is, zoals we verder zullen documenteren, precies wat hij gedaan heeft.
En nog een “Mis” na Vaticanum II
In Sacrosanctum Concilium #37 en #40.1 vervalt het Concilie tot ketterij tegen de leer van Paus Pius X in Pascendi over de Moderne Eredienst.
Merk op: Vaticanum II laat de gebruiken van diverse volkeren in de liturgische eredienst toe.
Merk weer op dat Vaticanum II verlangt dat de gewoontes en tradities van diverse volkeren in de liturgie worden opgenomen. Wat Vaticanum II hierboven verkondigt (en wat overal in de Vaticanum II-Kerk is doorgevoerd in de decennia na de afkondiging van Vaticanum II) is precies wat Paus Pius X plechtig veroordeelt in Pascendi als modernistische eredienst!
De leer van Vaticanum II werd door Paus Pius X in 1907 woord voor woord veroordeeld!
In Sacrosactum Concilium #34 en #50 spreekt Vaticanum II weer een dogmatische constitutie van de Kerk volkomen tegen.
Hier kunnen we zien hoe “eenvoudig” ze zijn geworden
In zijn dogmatische Constitutie Auctorem fidei veroordeelt Paus Pius VI uitdrukkelijk de opvatting dat de liturgische ritussen van de Kerk vereenvoudigd moeten worden!
Sacrosanctum Concilium vroeg ook om de ritus van ieder sacrament te wijzigen, naast een wens tot “lichamelijke zelfexpressie”in de liturgie (# 30):
Vaticanum verlangde ook een “radicale aanpassing” van de liturgie (#40):
Misschien zijn deze passages van Vaticanum II deels de reden dat de kerken van de Vaticanum II sekte vaak "Missen" opdragen waarbij men polka bands, elektrische gitaren, ballonnen, drums, inheemse Amerikaanse ceremonies, half ontblote dansers en rockmuziek aantreft (zie het hoofdstuk over "De Liturgische Revolutie"). Het zou ook kunnen voorkomen dat je in dergelijke "missen" priesters aantreft met kleding die varieert van een voetbalshirt tot een clownspak. Ja, de "geest van Vaticanum II” heeft de hedendaagse kerken van de Vaticanum II sekte echt aangeraakt. Echter, de ware katholieken die zich onverminderd blijven verzetten tegen de geloofsafval van Vaticanum II, kunnen moed putten uit het feit dat Paus Gregorius X op het Tweede Concilie van Lyon, en Paus Clemens V op het Concilie van Vienne, reeds dergelijke gruwelen middels gezaghebbende uitspraken hebben veroordeeld!
Tenslotte heeft Sacrosanctum Concilium, aangezien het niets onaangeroerd wilden laten, er voor gezorgd dat de heidense muziektraditie een plaats kreeg in handelingen van de katholieke eredienst (#119):
Daarom moet men bij het muzikaal onderricht aan de missionarissen er alle zorg aan besteden, dat zij de nodige bekwaamheid opdoen om, voor zover mogelijk, de traditionele muziek van die volken zowel op de scholen, in koren als bij de heilige handelingen tot ontwikkeling te brengen.”140
Gelukkig was het al door Paus Pius XII en het Concilie van Trente verboden om welke heidense muzikale traditie dan ook de kerk binnen te brengen.
Bestaat er nog twijfel over het feit dat Vaticanum II een nieuwe afvallige liturgie probeerde in te voeren voor zijn nieuwe afvallige Kerk? Vaticanum II roept het anathema van de Kerk over zichzelf af!
Er staan nog andere ketterijen in de documenten van Vaticanum II. Echter, wat in dit hoofdstuk behandeld is, zal genoeg zijn om iedereen, die van goede wil is, te overtuigen dat geen katholiek dit ketterse concilie kan aanvaarden zonder het geloof te ontkennen. En het is niet voldoende om alleen maar weerstand te bieden aan de ketterijen van Vaticanum II; men moet dit niet-katholieke concilie in zijn geheel veroordelen en iedereen die hardnekkig zijn leer aanhangt. Want als iemand de ketterijen van Vaticanum II afwijst, maar zich toch nog in gemeenschap verbonden acht met diegenen die de ketterij van Vaticanum II accepteren, dan is hij in feite nog steeds in gemeenschap verbonden met ketters en is daarom een ketter.
Voetnoten bij hoofdstuk 8:
116 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 833.
117 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 833.
118 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 833.
119 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 833.
120 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 834.
121 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 834.
122 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 834.
123 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 834.
124 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 835.
125 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 835.
126 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 836.
127 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 836.
128 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 838.
129 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 838.
130 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 828.
131 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 829.
132 The Papal Encyclicals, Vol. 3 (1903-1939), p. 83.
133 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 827.
134 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 831.
135 Denzinger 1533.
136 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 827.
137 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 828.
138 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 1, p. 328.
139 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 1, p. 378.
140 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 841.
141 Decrees of the Ecumenical Councils, Vol. 2, p. 737.
142 The Papal Encyclicals, Vol. 4 (1939-1958), pp. 283-284.
143 Denzinger 856.